Átugrás

Az egész éjszakán át tartó gyomorégés nem csak fájdalmas lehet, hanem bosszantó is – szeretné kialudni magát, de az égő érzés egyszerűen nem hagyja pihenni. A gyomorégés tünetei fájdalmasak lehetnek, viszont néhány egyszerű életmódbeli változás sokat segíthet ezek enyhítésében.

Étkezés lefekvés előtt

Fontos, hogy lefekvés előtt adjon egy kis időt a testének, hogy megfelelően megemészthesse a vacsorát. Ügyeljen arra, hogy elalvás előtt legalább 3-4 órával fogyassza el a nap utolsó étkezését, mivel ennyi idő alatt emésztjük meg az elfogyasztott táplálékot!

Alvás

Keressen valamit, amivel kicsit megemelheti a felsőtestét az ágyban fekve! Lehet ez egy plusz takaró vagy kispárna,gyanis ha túlságosan laposan fekszik, akkor a gyomorsav könnyebben visszajuthat a nyelőcsőbe, ami kellemetlen tüneteket okozhat. Ha a felsőtestét kissé megemeli, a gravitáció segíthet, hogy a gyomorsav a gyomorban maradjon.

Mondjon nemet a stresszre és a szorongásra!

Önnek is sűrűn van „gyomoridege”? Talán nem is gondolta volna, de a stressznek igenis köze lehet a gyomorégéshez. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a jóga, a meditáció, a sport általában segíthet a stressz-szint csökkentésén. Találja meg azt a szabadidős tevékenységet, ami Önt boldoggá teszi! Az emésztőrendszere is meg fogja ezt hálálni!

Gaviscon

Ha gyakran tapasztal éjszakai gyomorégést, próbálja ki a Gaviscon szuszpenziót, ami már 3 percen belül enyhíti a tüneteket és hatása akár 4 órán át tart! Fekvő helyzetben is kifejti hatását, mivel egy védőréteget képez a gyomortartalom tetején, amely ilyenkor is megakadályozza a gyomorsav nyelőcsőbe jutását. A Gaviscon rágótabletta formában is elérhető azok számára, akik inkább ezt a gyógyszerformát részesítik előnyben. Válassza a Gaviscont és vele a nyugodt éjszakákat!

Közzétett cikk 2021. június 23.