Átugrás

A következő tippek abban segítenek, hogyan kerülhető el a hétvégi túlevés.

Ne éhesen menjen szórakozni!

Mindegy, hogy a barátaihoz ugrik csak át egy grillezésre, vagy a szüleihez készül a vasárnapi ebédre, ha szeretné elkerülni, hogy túlegye magát, sose menjen éhesen a tervezett programra! Mielőtt elindul, fogyasszon valami könnyű ételt, például főtt tojást, így nem lesz farkaséhes, mire végül az asztalhoz kerül, és kevésbé fogja túlenni magát!

Figyeljen oda az ételadagok nagyságára!

Erre nehéz odafigyelni, ha sok finomság közül lehet választani, de próbáljon megállni az első adagnál, és tegyen sok zöldséget a tányérjára, mivel ettől nagyobbnak tűnik majd az adag! Az ételt tálalja kisebb tányéron, hogy úgy tűnjön, mintha nagyobb adagot enne!

Étkezzen tudatosan!

Étkezéskor fontos, hogy a minimálisra csökkentsük a zavaró tényezőket, így teljes mértékben az evésre tudunk koncetrálni. Ha valamilyen összejövetelen vagy büféasztalos rendezvényen vesz részt, próbáljon meg a megszokottól eltérően a másik kezével enni, így sokkal tudatosabb lesz minden alkalommal, amikor egy következő adagot szeretne vinni magának.

Maradjon hidratált!

Lehet, hogy lefoglalja a barátaival való beszélgetés, de ne felejtsen el közben sok vizet inni! Ha a hétvégén alkoholt fogyaszt, akkor dehidratált állapotba kerül a szervezete, ezért fontos, hogy sok folyadékot fogyasszon.

Egy másik remek tipp, hogy fél órával étkezés előtt igyon meg egy pohár vizet - ez megtölti a gyomrát, és az étkezéskor már kevésbé lesz éhes.

Próbálja ezeket a tippeket gyakorlatba is átültetni a hétvégén, hogy frissen és kipihenten indíthassa a következő hétfőt! Ha megjelennek a gyomorégés jelei, próbálja ki a Gaviscon készítményeit, amelyek akár 3 percen belül és akár 4 órán át hatnak, így Ön nyugodtan élvezheti az est hátralevő részét!

A cikkben leírt információk nem diagnosztizálásra vagy kezelési előírásra szolgálnak. Mindig olvassa el a betegtájékoztatót! A Gaviscon 12 éves kortól ajánlott. Ha a tünetei tartósak vagy súlyosak, kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől!

Közzétett cikk 2021. június 23.